woensdag 25 september 2019

25 september Bevagna - Orte

Vanmorgen bezorgde de eigenaar ons een mooi ontbijt op de kamer. Omdat Rome steeds dichterbij komt wilden we alvast een accommodatie boeken voor vrijdag. Het adres van Fraterna Domus dat we kregen, was al volgeboekt. Via booking.com vonden we alsnog onderdak. Weer een mogelijke zorg minder.

Rond half tien stapten we op de fiets. Eerst door het mooie stadje Bevagna.


Daarna moest er veel geklommen worden. In totaal ruim 970 meter vandaag. Inmiddels hebben we de routine ontwikkeld dat Coby Herman laat zwoegen en zelf vooruit rijdt om foto's te maken van het prachtige Umbrië. Wat een mooie streek is het. Steeds weer nieuwe panorama’s, een lust voor het oog.

In de eerste kilometers is op veel plaatsen Assisi nog te zien. Wat een fantastisch gezicht.


De weg biedt ook allerlei interessants. Zwermen vliegjes zweven in de lucht. Als je pech hebt moet je er dwars doorheen. Een bombardement van vliegjes krijg je dan over je heen. Af en toe steekt een salamander overmoedig de weg over en moet zich rap uit de voeten maken om het vege lijf te redden. De wegen zijn ook hier abominabel. Bij meer dan de driekwart van de afstand, die we afgelegd hebben was er sprake van scheuren in de weg.  Het blijft de vraag hoe dat kan. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat Italianen geen goede wegen kunnen bouwen. Jarenlang achterwege laten van onderhoud? Corruptie? Wie het weet mag het zeggen.

De landschappen zijn ongelofelijk mooi. Je kunt ze misschien wel paradijselijk noemen. De slechte wegen zorgen er wel voor dat je stevig met het hier en nu verbonden blijft.


Ook vandaag weer mensen die ons vragen waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Leuke reacties. Stempels in ons paspoort kregen we op verschillende plaatsen. Eerst zijn veel mensen gereserveerd. Als ze het paspoort met alle stempels zien, veranderen de reserves in royale medewerking.


Inmiddels begint bij ons stilaan er ruimte te komen voor terugblik op wat we ervaren hebben. We zien terug op een mooie tocht met heel veel mooie ontmoetingen. We hebben heel veel moois gezien. Het aloude pelgrimslied in psalm 121 geeft ons gevoel mooi weer. Is dat vooral een belofte, wij hebben dat als realiteit ervaren.

In vergelijking met de fietstocht naar Santiago de Compostela blijft het grote verschil het aantal deelnemers. Hier fietsen we meestal alleen en zien nagenoeg alleen racefietsers die ons inhalen of tegemoet komen. Naar Santiago waren er vanaf de Pyreneeën duizenden, die dezelfde richting gingen.

Na het middaguur boekten we een accommodatie in Orte via booking.com. We hadden toen nog 30 kilometer fietsen voor de boeg. De accommodatie bleek op enkele honderden meters van de route te liggen. Mooi dichtbij zou je zeggen. Ware het niet dat we er via een heel steile weg naar toe moesten. De helling varieerde van 12-15%. Dat werd Herman te machtig en hij moest afstappen en met de fiets lopen. En dat valt met deze percentages niet mee. Coby vond dat het complex er onbewoond uitzag. Dat kon toch niet want we hadden een bevestiging gekregen dat we er terecht konden. Helaas de receptie was  gesloten en de telefoon werd niet opgenomen. Gelukkig kwam er na verloop van tijd iemand met een vrachtwagen die stopte. Alles was dicht gaf hij met gebaren aan. Toen we vertelden dat we een bevestiging van reservering hadden gekregen ging hij voor ons op pad. Het duurde lang maar uiteindelijk kwam hij terug en gaf ons zijn telefoon waarmee we met de eigenaresse contact kregen. Resultaat was dat we een kamer kregen en zij zou zorgen voor een pizza zodat we niet met een lege maag in Morpheus armen zou moeten liggen.
Uiteindelijk kwam alles goed. Het restaurant bleek gewoon open te zijn en we hebben een prachtig appartement. Met een balkon dat een schitterend uitzicht biedt over een mooi landschap van Umbrië.


We reden vandaag 70 kilometer.

Bevagna - Orte

4 opmerkingen:

  1. Dat is toch praktisch ontbijt op bed ;-)

    Mooi dat het bewijs van jullie doorzettingsvermogen zo wordt gerespecteerd.

    Gerard en Kati

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Umbrie waren we vorig jaar. Het is er prachtig. Heel mooie stadjes. Als ik jullie foto's zie komt de tijd daar weer terug. Jullie horen de paus al roepen en de klokken luiden. Rome, de prachtige stad... Geniet nog maar van de rust, dat is in Rome wel anders. Maar ook daar kun je wel een paar weken genieten van al het moois. Morgen zit jullie fietstocht er op.... Supersnel!
    Blij dat het zo goed gaat. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een avonturen beleven jullie. Zo leuk en interessant om te volgen. Het is af en toe zwoegen, maar daarna worden jullie vaak beloond met een schitterend uitzicht. Jullie zijn geknipt voor reisleider! Wie weet een volgende keer ;-) Liefs, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Foto uit Bevagna komt ons zeer bekend voor; we waren daar vorig jaar.
    En nu bijna Rome zien!
    Coby en Bram

    BeantwoordenVerwijderen