zaterdag 14 september 2019

14 september Telfs - Pfunds

Vandaag weer een prachtige zonovergoten zomerse dag. Met een temperatuur van rond 25° Celsius.

Ook al waren we van plan vroeg te vertrekken, door gesprekken met de eigenaar en andere gasten was het over negen voor we weggingen. Niet dan nadat we nog een foto hadden gemaakt van sneeuw op de bergtoppen, die vorig weekend viel.

De markt in Telfs maakte dat we om moesten fietsen met de nodige steile hellingen. Achteraf beter om af te stappen en een eindje te lopen. Maar wie alles vooraf weet...

Al snel kwamen we op het fietspad langs de Inn. Een heel mooie, bruisende rivier! We zijn de rivier misschien wel 20 keer overgestoken. Van links naar rechts en omgekeerd. Met een kort klimmetje van 18% er in.


Wie nog eens een mooie fietstocht wil maken is de Innradweg van harte aanbevolen. Je kijkt je ogen uit. Soms door een dal met veel fruitbomen. Andere keren door een woest gebied. Op de Inn wordt veel geraft. Soms in kano's of op vlotten, soms drijvend in het water.  Het oogt spectaculair, al kan dat ook zo maar een beeld zijn dat niet met de werkelijkheid klopt.


Toen we pauzeerden om het eens goed te bekijken, werden we aangesproken door twee wandelaars. Een daarvan greep Herman bij zijn gele hesjes om zeker te zijn dat hij de jakobsschelp had gezien. Zij vertelden in vier jaar naar Santiago de Compostela te willen lopen. Met een Buon Camino namen we afscheid. Met hun vraag om paus Franciscus de groeten te doen.


We fietsten over de Via Claudia Augusta, een oude Romeinse handelsweg. Je krijgt wel respect voor de Romeinen, die deze weg hebben gemaakt en gevolgd. Voor ons grotendeels geasfalteerd, voor hen zal dat zeker anders geweest zijn.

Overal oogstfeesten op de borden. En kunstig vervaardigde taferelen. Er wordt nog veel op het land gewerkt. We dachten dat het inzamelen van gras helemaal machinaal wordt gedaan. Hier zagen we toch nog mensen met een hark bezig. Zij verzamelen het gras dat na machinale verwerking kennelijk toch blijft liggen.

In Pfungs moesten we even puzzelen waar hotel Edelweiss was. Garmin kende het adres niet en Google Maps was ook de weg kwijt. Terwijl we nog geen 200 meter van het hotel vandaan waren gaf Google Maps aan dat we nog ruim 1,4 kilometer te gaan hadden.

We reden vandaag 87 kilometer. In totaal staat de teller nu op 1170 kilometer. Met een slag om de arm, we weten niet hoeveel we nog extra moeten fietsen, zit de helft er nu op.

Telfs - Pfunds