zondag 1 september 2019

1 september 2019

In vroegere tijden had degene, die een pelgrimstocht naar Rome ging maken het eigenlijk heel simpel. Je vertrok en onderweg zag je wel waar je te eten vond of kreeg en overnachtte. Nu is dat wel anders. Voor een fietstocht naar Rome komt heel wat kijken: welke route kiezen we, in welk seizoen gaan we,  wat nemen we mee, of liever wat laten we thuis, hoe denken we te  gaan overnachten, kunnen onze fietsen het aan en nog veel meer. Ook al realiseer je wat er allemaal verkeerd kan gaan, het is geen reden om de tocht niet te maken.

Is die lijst zo ongeveer afgewerkt dan komt het moment van vertrek dichtbij. Maar ook dan kun je voor onaangename verassingen komen te staan. Daar kunnen we over mee praten.
Vrijdagavond gingen we op bezoek bij Cock en Leen voor een afscheidsborrel. Begin dit jaar is de fiets van Coby gestolen. Gevolg is dat zij extra bezorgd is voor diefstal van haar fiets. Die moet dus steeds aan de ketting. Herman is er wat laconieker in en had de ketting thuisgelaten. Voor de gemoedsrust moest zijn fiets uit het gezicht worden gestald. Maar toen we weer huiswaarts gingen zag Herman dat zijn fiets weg was. Hij moet er heel ontredderd uit hebben gezien. Achteraf een geslaagde grap maar op het moment zelf voor het slachtoffer absoluut niet. Gelukkig bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. De verklaring van Leen was dat de fiets daar veiliger stond.... En zijn zwijgen daarover dat was geen opzet.
Het Verenigd Koninkrijk kent de Orde van de Kousenband. Ruim 6 eeuwen geleden ingesteld naar aanleiding van een incident waarbij de kousenband van de schoondochter van de koning afzakte. De koning sprak toen de woorden; ,,Honi soit qui mal y pense". Vertaald ,,Wee degene, die er kwaad van denk."  Natuurlijk gaan we bij Leen uit van het goede, maar soms......

Het goed uitzetten van de gekozen route in voor de navigatie is en hele klus. Blij als je die eindelijk klaar hebt. Natuurlijk weten we dat er onderweg van alles kan veranderen. De gemeente Ede doet er ook vrolijk aan mee. Juist met ingang van morgen wordt al vrij snel een deel van onze route afgezet voor wegwerkzaamheden. Benieuwd wat ons nog meer te wachten staat.