dinsdag 24 september 2019

24 september Niccone - Bevagna

Met 2 zoenen van Daniella en voor Coby ook van Varelio namen we vanmorgen van hen afscheid. Na een ontbijt waarvoor we de afwas deden, voor het eerst sinds 2 september .

Het was zonnig en lekker warm. De fietsjacks waren vanmorgen niet nodig. Al snel kwamen we op binnenwegen terecht. Die boden ons alle kans de fraaie en afwisselende landschappen in ons op te nemen en er van te genieten.

We denken dat je zo'n  mooie en intense ervaring eigenlijk alleen op de fiets kunt opdoen. Veel foto's maakten we. Het gevoel zegt dat we er nog veel meer moeten maken. Maar dan halen we Rome voor de winter niet!

Na ruim 40 kilometer komt Assisi in zicht. Donkere wolken hingen boven de bergen aan de oostkant van de stad. De wegen door de dorpen naar de stad waren beroerd. Veel scheuren in de lengterichting die ook veel gehobbel veroorzaken. En bovendien moet er geklommen worden. Prima geschikt om een pelgrim te laten lijden. Het prachtige gezicht vanuit het noorden, zuiden en westen is schitterend.

De toegangsweg is knap steil voor een fietser. Rustig doortrappen is het advies dat helpt.


In de binnenstad hebben we alleen de basiliek van St. Franciscus bezocht. Ook al was het voor de tweede keer, het blijft heel mooi.






We kregen een stempel in ons pelgrimspaspoort en aten een broodje op het plein voor de kathedraal. Daar zie je veel moois. Wandelaars die kennelijk de pelgrimsweg hebben afgelegd. Ook hier beveiliging door twee bewapende militairen. Wil je echt genieten van al het moois dan mag je er wel een paar weken voor uittrekken. De binnenstad is ook heel mooi. Hoe dat in het hoogseizoen is weten we niet maar vandaag was het beeld dat de commercie ondergeschikt is aan de monumentale en geestelijke waarden. Daarna terug naar de route. Gek genoeg gaat dit niet door de stad zelf. Een gemiste kans vinden wij! Eenmaal terug op de route blijf je vele kilometers Assisi zien.  Even afkicken!

In Bevagna vonden we onderdak. Een mooi vertrek. Het ligt aan de rand van de stad. In de stad hebben we lekker gegeten. We kregen contact met een Italiaans echtpaar. Opvallend was dat zij net als veel andere Italianen uit zichzelf begonnen over de massa-immigratie in Italiƫ.

Inmiddels hebben we al meer dan 2000 kilometer afgelegd. Het eind komt in zicht. Vanaf nu maken we een begin met de voorbereidingen voor ons verblijf in Rome.

Vandaag 78 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Jullie gaan echt als als speer, Rome is al inzicht, veel plezier met de laatste kilometers. Kus jet

    BeantwoordenVerwijderen