maandag 26 augustus 2019

Op de fiets naar Rome

Twee jaar geleden maakten we samen een onvergetelijk mooie fietstocht naar Santiago de Compostella. Na afloop van die tocht begon het te kriebelen: we willen wel nog wel zo’n fietstocht maken. Gaandeweg rees het plan om samen die pelgrimstocht op de fiets te gaan maken, nu naar Rome. Op 2 september hopen we te starten. We volgen de zogenaamde Reitsmaroute via Toscane en Umbrië. 

Waarom we dit doen? Om samen een mooie fietstocht te maken naar een bijzondere stad. 
Een fietstocht over ruim 2000 kilometer brengt risico’s met zich. Op weg naar Santiago zagen we als onze opdracht “Ga met God en Hij zal met je zijn” zoals dat prachtig is verwoord in lied 416 in het Liedboek. In dat vertrouwen willen we nu ook naar Rome fietsen.

Via deze blog willen we jullie op de hoogte houden van onze ervaringen.

Veel lees- en kijkplezier!

Ede, augustus 2019

Coby en Herman Gerritsen


Het Pelgrimspaspoort


De routes

Het Vaticaan

6 opmerkingen:

  1. Dag andere opa&oma......een hele fijne, goede, veilige fietstocht toegewenst. Zondag gaan we weer naar Leeuwarden dus zien we jullie niet meer. We verheugen ons op de verhalen en hopelijk zien we jullie weer heelhuids op Joris z'n verjaardag. X Jan&Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Coby en Herman, een heel fijne reis. Doe voorzichtig, haha alsof jullie dat niet zouden doen. En ga met God, elke dag en Hij zal bij jullie zijn, liefs Leen en Cock

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Herman en Coby,

    Het is dan zover. Eindelijk op de fiets naar Rome. En dan weer met zijn tweeën. Bijzonder om dat samen te doen. Geniet van de mooie vergezichten, de gesprekken met allerlei mensen onderweg en wellicht kijken jullie nog eens omhoog (voor de spirituele gedachten en gesprekken). Op pelgrimage naar de paus! Onze voorouders hebben hun zonden afgekocht met goederen en geld,waarmee Rome verrijkt is. Jullie gaan daar nu van genieten.
    Goede fietsritten en over een hele lange periode behouden thuiskomst.

    Teun en Ries Brouwer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En nu nog even via de site: een heel gezegende reis gewenst. Hopelijk hebben jullie veel mooie ontmoetingen, genieten jullie van prachtige vergezichten en ervaren jullie hoe goed het leven kan zijn.Op weg naar Petrus!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hebben jullie net alvast samen met Bram, Coby, Koen, Paul, en Evert vanuit de gemeentekring ‘uitgezwaaid’.
    Geniet van het avontuur, de rust, de natuur, elkaar en alle mooie momenten van deze reis!

    BeantwoordenVerwijderen